Provocare la citit, Viață simplă

Provocare la citit

Photo by Rendiansyah Nugroho on Unsplash

De când mă știu mi-au plăcut cărțile: să le citesc, să le miros, să simt alunecarea ușoară a paginii pe degetele mele, greutatea confortabilă a lor în poalele mele în orele de liceu și facultate. Dar de când am rămas însărcinată, și mai ales de când am născut, cititul a devenit un fenomen arar întâlnit în activitatea mea cotidiană. Sau, să fiu mai exactă – citesc foarte mult, dar nu prea mai citesc cărți, citesc articole și din când în când, știrile.

Așa că m-am hotărât să remediez asta, și să particip la o Reading challenge lansată de bloggerul (și mult mai mult decât atât) Tim Challies. Un prieten bun mi-a făcut cunoștință cu blogul lui acum câțiva ani, și deși de atunci nu mai sunt mereu de acord cu el, Tim e un excellent critic de carte și are o colecție impresionantă de review-uri pe blog. În 2016 a lansat o provocare la citit, care poate fi adaptată și unui cititor mai puțin prolific, și unuia cu mai multă râvnă, timp, disciplină, dorință de a citi.

Eu o să încep lent, cu planul Light Reader, îl puteți vedea aici, care cuprinde 13 cărți, anume o carte la 4 săptămâni. Probabil o să citesc mai mult decât atât, dar am zis să încep ușor până îmi revin mai aproape de ritmul meu anterior, de 4 cărți pe săptămână.

Plănuiesc să împărtășesc cu voi călătoria asta și să îmi adaug și părerea personală asupra cărților pe care le citesc, așa că hai să pornim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *