Viață simplă

O pasiune în plus

De când eram mică, am avut o pasiune pentru frumos. În liceu făcusem o pasiune pentru felicitările hand-made, am avut chiar și un bloguleț prost întreținut, cu poze de slabă calitate, dar felicitările îmi ieșeau și îmi ieșeau bine. Lucram și câte 6 ore la una și nu știam cum trece timpul. Foloseam tot felul de tehnici, le combinam, visam idei, dădeam o căruță de bani pe hârtie de calitate și pe materiale, foloseam ca instrumente ce găseam prin casă: scobitori, în loc de ac de quilling, o șurubelniță, pentru niște trandafirași delicați, lac de unghii, nasturi vechi, sârmă de prin uneltele lui tati etc. Nu am vândut niciodată și acum îmi pare rău. Nu mai știu pe unde au ajuns creațiile mele și dacă făceam un ban, poate mă țineam de treabă și nu îmi ieșeam din mână.

Oricum, în facultate m-am apucat de pictat și am tot pictat și am tot pictat, mi-am încercat mâna cu acuarele, cu pictura în ulei, cu pictura naivă (încă preferata mea), cu natură moartă, abstract și cine mai știe ce. Îmi plăcea să pictez în timp ce povesteam cu Marius pe Skype (ah, relațiile la distanță – cine știe cunoaște tot ce mișcă în materie de comunicare online audio-vizuală) sau în timp ce îmi puneam o predică de Paul Washer, ce îmi plăcea pe atunci.

Și apoi m-am oprit. Am și acum vreo trei cutii de materiale, băgate bine în cutii în șifonier, le scot din an in paști și de cele mai multe ori zac acolo uitate.

DAR! De câtva timp mă tentează croitoria. Parțial pentru că Moni, mult-iubita mea prietenă, e foarte pricepută la așa ceva (aici e linkul către pagina ei de Facebook, treceți să aruncați o privire) și m-a învățat și pe mine conceptele de bază, parțial pentru că nu găsesc haine să îmi placă, să se potrivească standardelor mele de decență, calitate, stil și buget, și parțial pentru că iubitul meu programator mi-a făcut cadou o mașină de cusut.

Mi-am încercat norocul cu câteva fuste, tivuri, am scurtat blugi, am făcut câteva gentuțe, dar nu m-au mulțumit pentru că nu mi-au ieșit perfect, pentru că am făcut după ureche prea multe lucruri, pentru că nu am știut nimic despre felurile e materiale și cum ar trebui cusute fiecare. Așa că săptămâna asta am participat la niște workshop-uri de croitorie, unde am învățat temeinic bazele, cum se cos diverse elemente, cum să citesc un tipar, tipurile de materiale, tipuri de fuste, mâneci, buzunare etc. Și abia aștept să fug să îmi cumpăr materiale, deja m-am inspirat din eterna Burda cu o fustă și încă câteva chestii, șiiiii o să vă prezint (în curând, sper) rezultatele.

Pe curând!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *