Meniu, Viață simplă

Înghețată fără lactate, fără zahăr, fără ou, delicioasă

Ideea acestei înghețate e că Emm e mare amatoare, ar mânca zilnic, pe orice vreme. Nici eu nu mă prea dau în lături, și cele din comerț sunt pliiiine de zahăr și aditivi. Iar cum pe Ada o suspectez de ceva alergie sau intoleranță la lactate, se impunea ceva fără acestea. Așadar, se iau:

  • vreo două cutii de lapte de cocos, din acela cremă, fără adaos de apă, deci vreo 300ml, cam așa
  • vreo 100 ml lapte vegetal, eu azi am avut de grâu, dar poate fi de orice vă place
  • cam 2 lg de miere, mai mult sau mai puțin, depinde cum vă place, mie nu îmi place foarte dulce – puteți înlocui cu sirop de arțar, de agave sau chiar cu două banane pisate, dar acestea se vor maroni și strică un pic aspectul
  • un pic de esență de vanilie, sau conținutul unei păstăi, dacă aveți

Se bagă la blender, nu cu cuțit, ci cu paleta de amestecat, sau cum se numește, și se lasă acolo preț de câteva minute, să se înfoaie. Se pune în forme de înghețată și se bagă la congelator câteva ore.

Mie nu mi-a făcut ace de gheață, a ieșit perfectă, cremoasă și aromată – cred că ar fi ieșit și mai bună cu o esență mai de calitate, dar eu n-am avut.

Enjoy!

 

P. S. Înainte să o bag la congelator, mi-a mai rămas un pic și am pus în cafea. Nu vă spun cum e, doar să încercați că nu veți regreta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *