Fiind părinte, Meniu, Viață simplă

Înghețată de căpșuni, vegană, fără zahăr, baby-friendly

Mă gândesc că deja v-ați dat seama că suntem fani înghețată. Azi aveam niște căpșuni pe cale să se strice, așa că le-am procesat. Am măsurat și cantități, ca să puteți face și voi înghețata asta.

Ingrediente:

  • O conservă 400ml de lapte cocos, cât mai pur. Eu am avut Blue Dragon, de la Cora. Trebuie ținută la frigider minim 12 ore înainte de procesare
  • 250g căpșuni proaspete
  • 1 banană coaptă
  • Opțional: esența vanilie, îndulcitor (miere, agave, arțar), suc de lămâie

Se iau căpșunile spălate și curățate și se blenduiesc până devin piure. Se desface conserva de cocos, și, dacă a fost ținută la frigider, s-a separat crema de partea lichidă, transparentă. Se ia crema cu o lingură și se pune într-un castron, se bate cu mixerul la viteză medie până devine cremos și fin. În acest punct puteți adăuga îndulcitor sau esența.

Păstrați apa respectivă de la cocos, că o vom folosi la altceva.

Se pune banana coaptă peste căpșuni și se blenduiește și ea. Se ia amestecul și se pune într-o sită deasupra cocosului. Eu am apăsat cu lingura de pereții sitei până s-a scurs zeama și a mai rămas un fel de piure gros în sită. Am pus o lingură din acest piure în amestecul de înghețată și am pus deoparte restul.

Am amestecat la viteză mică cocosul cu căpșunile și aici gustați să vedeți dacă vi se pare suficient de dulce sau aromat. Eu am pus 2 linguri de sirop de arțar, să mascheze un pic gustul de cocos, care nu îi place Emmei.

Acest amestec mi-a ajuns pentru 6 forme de înghețată, plus o caserolă mică.

Vă amintiți de apa de cocos și piureul de căpșuni? Le-am pus în robot, cu paleta de amestecat, împreună cu niște lapte vegetal și suc de lămâie. Puteți pune iaurt, banane, pătrunjel, kiwi, busuioc, ce vreți voi, și faceți un smoothie pe cinste!

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *