Fiind părinte, Viață simplă

În fiecare zi

Cum arată viața mea:

  1. Gătitul e esențial – foamea transformă membrii casei mele în mici extratereștri.
  2. Curățenia nu e așa esențială, dar e necesară – de 20 de ori pe zi pun la loc obiecte care nu îmi aparțin doar ca la sfârșitul zilei să constat că efortul meu e în zadar. Băile trebuie să fie curate, că am și eu o obsesie, și bucătăria ordonată, ca să faciliteze punctul nr. 1.
  3. Copilul mare, care e de fapt mic, umple tot spațiul și timpul disponibil, și o bună parte din cel indisponibil – trebuie hrănit, distrat, învățat, pus pe oliță, educat, scos afară, certat când e cazul, spălat și culcat. Fiecare dintre aceste activități se petrece într-un constant schimb de replici pentru că suntem în epoca „nu”, „nu vreau” și „de ce?”.
  4. Copilul mic, care e foarte mic, umple sărăcuțul atât spațiu și timp cât i se oferă – adică nu prea mult (vezi punctul nr. 3), trebuie hrănit, schimbat, culcat, spălat și pupăcit. Fiecare dintre aceste activități este una liniștită și dulce și o binevenită pauză de la activitățile 1, 2, și 3.
  5. Programatorul, care vine acasă cu credincioșie în fiecare zi, deși știe ce îl așteaptă, are și el ferestruica lui mică de discuții, review la cum a fost ziua respectivă și, dacă e norocos, o cină luată stând jos.
  6. EU, participantă activă în toate cele de mai sus, am parte de o oră sau mai mult de timp doar cu copilul mic, seara, după 10. 30 de regulă, timp în care îmi permit o crănțăneală și stat pe net, că copilul mic nu se supără să fie pupat în timp ce mami butonează laptopul – dacă sunt suficient de lucidă, e un timp dedicat căutării de activități educaționale pentru copilul mare, terminării proiectelor pentru masterat, compunerii unui meniu și liste de cumpărături, dacă e cazul. Dacă creierul meu e piure, atunci acest timp e dedicat pupatului copilului mic, poate un film la care ma uit cu juma de ochi, sau citit pe bloguri cum alte mame reușesc să le facă pe toate și să rămână întrege la minte.

E o viață epuizantă și încântătoare. Scăldată în cafea, lacrimi și rugăciuni. Cu Dumnezeu înainte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *