Fiind părinte, Viață simplă

Către Emma

Dragă Emma,

Iubitul meu prim copil. Ai venit în urma unui dor, unei tânjiri după o făptură mică care să ne semene. Sau să nu ne semene, n-a contat, brațele noastre s-au simțit așa de goale după copilul pe care n-am apucat să îl vedem.

Tu ai știut mereu să umpli spațiul și timpul care îți stau sau nu la dispoziție. Dacă ești trează, este evident, pentru că povestești tot timpul. Când alergi, îți flutură bretonul ca o amintire că așa trec și zilele tale de copil – ca o fluturare de păr auriu, de gene lungi și curioase, ca un tropăit de piciorușe delicios de pătrățoase.

Pe tine nu te poate reduce nimeni la tăcere sau să te dea la o parte. Tu știi ce vrei și ai o încredere nemaipomenită că lucrurile se vor întâmpla exact așa cum le-ai plănuit. Mă rog să știu să te educ astfel încât asta să nu transforme într-o femeie insensibilă, volitiva si tiranica, ci într-un lider înțelept, care să știe când e momentul să vorbească și să știe să îi asculte și pe ceilalți.

Că ești un lider, e evident. Că ești foarte sensibilă și inteligentă relațional, iarăși e evident. Ai un mod de a înțelege ce vreau să spun, fără să o spun de fapt. Lucru care acum te face un mic tiran manipulator, dar știu ca e de fapt o tărie care poate fi extrem de valoroasă în viața.

Iubești cărțile, și e bucuria mea să te văd înconjurată de ele. Mă scoate din minți când citim aceeasi carte de 20 de ori într-o dimineață, dar încerc să rezist, și încerc să te învăț sa citesti singură, parțial ca să scap de aceasta problemă.

Ai o relație cu totul specială cu tatăl tau – văd cum ai încredere în el și sper ca el să îți seteze un standard pentru băieții de care te vei îndrăgosti – cu siguranță niciunul nu se va ridica la înălțimea lui, dar măcar să ai cu ce să măsori.

Dimineața când îmi zâmbești somnoros și dulce e unul din cele mai bune momente ale zilei. Sau când adormi cu mânuța pe obrazul meu. Sau când îți învelești sora cu grijă ca să nu îi fie frig.

Învățăm împreună să ne cerem iertare și să o luăm de la capăt.

Ești un toddler la fel de provocator ca toți toddlerii, în unele zile vreau să îmi iau câmpii, să nu mai aud încă o dată “de ce?”, “nu vreau” sau tropăit de nervi. Dar we are in this together și și eu am de învățat multe. Nu ești un îngeraș, și n-aș vrea să fii. Ești un copil care are nevoie să fie iubit, educat, îmbrățișat, disciplinat si pupăcit.

Te iubesc. Orice ai face.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *