Fiind părinte, Viață simplă

Când quesadilla s-a întâlnit cu tofu

… A fost dragoste la prima vedere. S-a născut tofudilla. Sărată, cremoasă, savuroasă și, best of all, rapidă. Apucați-vă de gătit și mulțumiți-mi mai târziu.

Ingrediente pentru o porție mare (hrănește un om înfometat sau doi mai relaxați)

2 tortilla

  • 1 avocado copt
  • Sucul de la o lămâie
  • O mână de roșii cherry
  • 2 castraveți
  • Mix de semințe
  • O cutie de tofu (eu am folosit de la Inedit, cu ardei)
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 ardei
  • 2 căței de usturoi
  • Mirodenii (eu am pus ierburi italienești și condiment Jerk)

Se toacă ceapa, ardeii și usturoiul după buna plăcere. Se pun cu condimentele într-o tigaie cu puțin ulei și puțină apă și se lasă cu capac.

Se taie tofu cubulețe și se adaugă în tigaie. Se lasă la foc potrivit.

Se taie roșiile si castraveții și se stropesc cu nițel ulei de măsline.

Se ia avocado și se zdrobește laolaltă cu sucul de lămâie.

Se ia o pauză și se bea un pahar cu apă. Hidratarea e foarte importantă.

Se oprește focul la tigaie după ce tofu capătă o frumoasă nuanță aurie.

Se face lipeala: o tortilla se tapetează cu niște avocado, se pun semințele răsfirate deasupra, se toarnă conținutul tigăii, se pune încă o tortilla pe deasupra și se încălzește pe ambele părți puțintel.

Se servește caldă, cu sos, dacă doriți, eu eram ruptă de foame și am mâncat-o simplă și rapid.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *